Varför välja RePack?

12.3.2019

Allt fler konsumenter blir frustrerade över förpackningsmaterialen. Produkter som beställts online kan i värsta fall vara invirade i flera lager plast och återvinningen kan bli så tidskrävande att det förblir ogjort.

Tre fjärdedelar av svenskarna säger sig vara intresserade av hållbar konsumtion. De som är allra mest intresserade av ekologiska värderingar, är även intresserade av hur och var deras produkter förpackas. Många av våra kunders värderingar motsvarar våra egna. Om vi gör produkter som är hållbara, går att laga och enkla att återvinna, varför skulle vi inte då göra vårt bästa gällande förpackningarna?

I förpackningarna använder vi oss av brun kartong, som går att återvinna på ett enkelt sätt. Men det finns ett mer ansvarsfullt sätt än kartong; RePack, som vi rekommenderar alla våra kunder att använda.

Vad är RePack?

Som belöning för att du returnerar din RePack får du en rabattkupong för ditt nästa köp i en RePack-butik. Du sparar alltså pengar, och det blir inget skräp – det låter väl bra?

RePack är ett prisvinnande förpackningsmaterial och returkoncept som är framtaget av ett finskt företag. RePacks förpackningar tillverkas av återvunnen plast och varje förpackning är framtagen så att den ska kunna användas minst 20 gånger. Förpackningen är tillverkad av 100% återvunnen polypropen.

Hur fungerar RePack?

  1. Shoppa som vanligt på https://alpaknitwear.se/ och lägg de varor du gillar i varukorgen.
  2. Vid kassan, välj RePack som förpackning.
  3. Sedan levereras dina varor till dig.
  4. Öppna din RePack. Om den förslutits med tejp/klistermärken, var snäll och avlägsna dem försiktigt, så att förpackningen inte tar skada. Själva RePack öppnas och försluts enkelt med kardborreband.
  5. Returnera din tomma RePack: Vänd ut fliken med den portofria returetiketten, förslut förpackningen med kardborrebandet, och droppa den i närmaste brevlåda.
  6. Snart får du din belöning automatiskt: du får ett e-postmeddelande med en länk till RePack-butikerna där du kan använda din rabattkupong. Vi litar på att du skickar tillbaka RePack.
  7. Använd din rabattkupong: Spara pengar vid ditt följande köp i en RePack-butik. Om du väljer att använda kupongen hos Alpa, blir din rabatt 10%!

OBS! Du kan självklart returnera och byta sina plagg i samma RePack som du fått varorna i.

Fler funderingar? Läs mer om RePack eller kontakta vår kundtjänst.

P.S. Vi skulle självklart vilja packa alla våra produkter i biologiskt nedbrytbara eller åtminstone enkelt återvinningsbara förpackningar. För tillfället måste vi ändå linda in alla produkter i små plastpåsar, vilket skyddar produkterna och minskar på det sättet onödigt svinn. Vi söker efter nya förpackningsalternativ och kommer att ta det i bruk så fort vi hittar ett mer miljösmart alternativ.

0 0 votes
Article Rating
Prenumeration
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top