“INOM OSS TÄNDES EN LÅGA”

Leverans 1-4 arbetsdagar. 30 dagars fri bytes och returrätt!

Vårt två månaders äventyr mitt i den sydamerikanska regnskogen och bland dess blånande berg var inte förgäves: vi hittade en sällsynt och spektakulär skatt – alpackans ull. I bergen, när temperaturen växlade från värme till frost behöll de lokalt inhandlade silkeslena stickade kläderna oss alltid lagom varma. Vi kunde knappt tro att det var sant, att ett sådant fantastiskt material ens existerade.

Inom oss tändes en låga att dela med oss av denna skatt och vi bestämde oss för att göra det så bra vi bara kan. Vi kombinerar de bästa naturmaterialen, tidlös design och ansvarsfull europeisk tillverkning med ekologiskt certifierade garner.

Vi tror på skandinavisk, stilren och tidlös design. Våra kläder designas i Finland av våra designers i samarbete med övriga teamet på Alpa. Våra plagg skiljer sig från mängden genom dess unika stickytor och dess hållbara och tidlösa design.

Vi använder endast de bästa naturmaterialen. Långlivade hållbara kläder måste även vara praktiska. Det är av yttersta vikt för oss att kläderna även andas, känns bra på kroppen och tål att användas på riktigt. Garnet, som vi noggrant har valt ut vid våra besök på plats införskaffar vi oss i Alpackornas hemland Peru.

Alpas produktion är ansvarstagande och av högsta standard. Vi tillverkar våra mössor i Finland och våra stickade plagg i Litauen, där vår moderna produktionsanläggning har vunnit flera priser. Allt Alpa-stickarbete görs i Finland och Litauen med moderna Stoll-stickmaskiner. Alpas kläder formstickas. Fördelen med den tillverkningsmetoden är att plaggens sömmar inte kan repa sig så långt att plagget blir förstört om ett garn går av. Vi behöver inte heller klippa av överflödigt material från plaggen. På detta sätt skapas minimalt med spill.

Back to top