Hållbarhet

100% nöjdhetsgaranti, 30 dagars fri bytes och returrätt!

Mot en mer transparent klädproduktion

Hållbarhet har varit kärnan i Alpas verksamhet sedan företaget grundades. Alpas viktigaste värderingar har alltid varit: estetik, ekologi och etik.

Dessa värden styr allt från design till produktion, från marknadsföring till försäljning. Vi identifierar även kontinuerligt områden i vår verksamhet där vi fortfarande kan utvecklas. Vi är alltid öppna och ärliga även gällande dessa områden. Vårt mål är inte att vara ett lyxmärke tillgängligt för ett fåtal, utan att erbjuda ett vettigt alternativ till fast fashion.

Till våra kunder vill vi erbjuda stickade plagg du minns. Som håller över tiden och hellre lagas istället för att köpa nytt.

Du kan läsa mer om vårt hållbarhetsarbete nedan:

Alpackaullen är ett långfibrigt material, som nästan inte kräver någon tvätt. Alpackaullproduktion är ett av de mest miljövänliga sätten att få fram ullfiber på. Alpackan är skonsam mot sin omgivning där den betar.

Alla våra produkter tillverkas i Norra Europa: våra stickade kläder i Litauen och mössorna i Finland. Garnerna och sjalarna kommer från samma leverantör i Peru. Största delen av vår klädproduktion går på ren solenergi.

Vi designar plaggen för att tåla ordentlig användning. För oss betyder det att produkterna designas tidlöst och för att hålla. Vi satsar kontinuerligt på hållbarhet och utvecklar nya lösningar.

Vi tar emot, servar, lagar och säljer åter våra använda kvalitetsplagg via second hand. Vi tar även emot utnötta plagg och ser till att det värdefulla materialet används på nytt.

Back to top