Sommarkläder av alpackaull – Lovordad funktionalet

7.5.2018

Tvärtemot vad många tror, är alpackaullplagg ett fenomenalt val även under sommaren. Vi är inte dom som är pessimistiska, men den Svenska sommaren ger oss allt annat än sol och värme. Alpackaullplaggens mångsidighet ser till att du får ut det mesta av sommaren även när behovet av solkräm är minimalt.

 

1. Naturmaterial, det bästa även vid varmt väder

Alpackornas naturliga miljö är Anderna, där temperaturen varierar under dagen från frost till stekande sol. Urbefolkningen i Peru använder fortfarande alpackakläder som skydd mot både hetta och kyla. Alpackaullfiber överför fukt från huden mer än dubbelt så snabbt jämfört med fårull. Svetten stannar inte mellan huden och tröjan, utan plagget suger åt sig av fukten och släpper ut den. Därför känns plaggen bekväma att använda även när det är varmt.

2. Stickade tröjor i alla väder

En cardigan eller stickad tröja med knappar kan anpassas till rådande värme eller kyla genom att knäppa upp eller öppna tröjan. Under sommaren varierar temperaturen mer än på vintern, vilket gör en stickad Alpa-tröja väldigt praktisk. Det är även enkelt att ta av och på ett plagg som är öppet fram, utan att förstöra frisyren.

3. Alpackaplagg tar minimalt med plats utan att bli skrynkligt

Ett plagg av alpackaull är lätt, tar liten plats och skrynklar sig inte nämnvärt. Det är enkelt att alltid ha med sig plagget och ta på sig det när temperaturen sjunker på kvällen. I väskan kan du alltså alltid bära med dig ett stiligt och värmande plagg.

4. Ständig nedsmutsning är ett minne blott. Njut av en enklare sommar

Jordgubbsfläckiga vita plagg på picknicken är ett bekymmer och det vore trevligt att sätta sig ner i gräset utan att oroa sig för att kläderna bir smutsiga. Fördelen med ylleplagg är att de naturligt avvisar smuts och lukt.

Om du vill packa lätt, exempelvis inför en resa rekommenderas yllekläder. Dom kan användas flera dagar i följd och håller sig fräscha.

5. Det är inte gjort av socker, lite regn skadar inte

Till skillnad från bomullskläder värmer natur-ullen trots att ett lätt sommarregn blött ner dig. Alpackaullen känns inte våt och klibbar inte fast i huden.

6. Inte bara ett sommarplagg

Du måste inte stoppa undan ett enda av våra plagg när hösten kommer, utan de kan användas året om. De somrigare plaggen lämpar sig för användning under vintern och våren som som lager-på-lager-plagg. Alla våra plagg lämpar sig för användning på sommaren, men vi rekommenderar särskilt följande modeller:

  • Generella plagg för sommaren: Drizzle, Silent
  • Som sommarjacka och värmande plagg på kvällen: Twilight
  • Varmt väder och härliga sommardagar: Mild, andas och är tunn
0 0 votes
Article Rating
Prenumeration
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top