Så här tillverkas stickade kvalitetsplagg

12.10.2017

De stickade plaggens mönster vi skickat överförs först till fabriksprogrammet, där de projiceras på ett stort digitalt ritbord. Med hjälp av ritbordet görs varje modell i kartong, vilket gör det enklare att följa stickningens mått i produktionen.

 

 

Det krävs yrkesskicklighet för att hantera stickmaskinen. En skicklig stickmaskinist kan sticka på flera maskiner samtidigt. Maskinen tröttnar inte, men den måste hållas ren från tråddamm och garnen måste sorteras ut emellanåt.

Alla Drizzle -koftans färdiga ärmbitar. Plaggen tillverkas del för del och produktionen framskrider steg för steg. Alla Drizzles bitar stickas innan produktionen går vidare till nästa steg. Detta gör det lättare att observera kvalitén och modellen är förblir bekant i minnet hos tillverkaren.

Materialet behåller sin värdighet. Alla misslyckade prototyper och felaktiga delar kommer att repas upp spolas upp på trådrullarna. Spolningen är automatisk, men maskinisten måste dirigera “orkestern” eftersom tråden inte alltid repas upp som den ska.

 

Ihopsättningen av de länkade sömmarna på våra formstickade plagg kräver specialkunskaper. Konventionell sömssvetsning ger ingen flexibilitet, så detta högkvalitativa stickade plagg sys genom kettling. Slutresultatet är vackert och mycket hållbart, men kräver skicklighet och noggrannhet. En erfaren kettlare monterar ungefär 20 formstickade delar i kettlingsmaskinen, maska för maska, under en arbetsdag.

När båda delarna som ska länkas ihop är monterade i maskinen, stickar den snabbt länksömmen.

I våra plagg sys förstärkta axelsömmar. De stickade plaggen kommer fram till arbetsstationen längs en datorstyrd linje som löper genom taket.

När plagget är klart, ångas det på ångbordet och måtten kontrolleras. Ett kvalitetstickat plagg är än en gång redo för att glädja sin köpare.

Kommentarer är stängda.

Back to top