Ta hand om ditt plagg

27.4.2022

För att förlänga livslängden på dina kläder kan du då och då ta han om dom lite extra. Plagg av alpackaull bör ses över regelbundet för att de ska förbli i gott skick i en lång tid framöver.

Den långfibriga och elastiska alpackaullen är ett utmärkt naturfiber och har visat sig noppa sig mindre än andra liknande naturfibrer. Nopporna går enkelt att ta bort med en snabb och enkel metod.

Ge ditt plagg ett nytt liv genom att borsta det:

Du kan enkelt borsta och ta hand om ditt plagg när du satt dig till ro i soffan med en kaffekopp, eller varför inte när du tittar på din favoritserie. Till detta behöver du en klädborste med mjuka bortstrån. En sprayflaska med vatten i och en rengöringskam till klädborsten kan också underlätta, men du klarar dig utmärkt med enbart klädborsten.

Bred ut plagget på en jämn yta, till exempel på en strykbräda eller en stadig kudde. Ett underlag som ger med sig lite underlättar borstningen.

Spraya lite vatten på plagget innan du börjar borsta. På det sättet slipper du damm som yr runt i rummet.

Borsta området som behöver snyggas till med korta bestämda drag i samma riktning som maskorna på plagget. Borsta ett område åt gången (ärmarna, framsidan, baksidan och så vidare). Om det finns noppor på plaggets yta kan du plocka bort dem med fingrarna eller klippa bort dem försiktigt med en sax.

Dammet som fastnat på borsten får du enkelt bort med rengöringskammen, som du hittar bland de övriga tvätt- och serviceprodukterna.

Du kan även fixa till plaggets yta med andra verktyg, till exempel med en nopptrimmer eller ett rakblad. Vi rekommenderar borstning med en klädborste i första hand, eftersom det är det mest skonsamma sättet för ditt plagg.

 

0 0 votes
Article Rating
Prenumeration
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top