En stickad kofta, bäst av alla sommarplagg – tro det eller ej!

27.3.2019

Packar du ner vinterkläderna i mars för att sedan släpa kartongerna till förrådet? Kanske tar du hand om och och servar plaggen innan du vacker packar ner dom inför sommarvilan? Du gör förväntansfullt plats för härliga kaftaner och blommiga klänningar, alla tjocka och varma stickade tröjor och koftor ska fort ner i förvaringslådorna.

Typiskt dig?

Nej, helt onödigt. Genom att packa ner alla stickade plagg underskattar du deras egentliga värde. Alpackaplagg är faktiskt ett säsongsplagg, säsongen varar från jul till jul.

Förra sommaren var mätbart historiskt varmast. Ändå såldes Alpas stickade plagg mer än någonsin tidigare.

Varför?

När vi grundade företaget tänkte vi oss att stickade plagg är typiska vinterplagg och att somrarna för vår del kommer att vara lugna och fridfulla. Vi märkte dock snart att vi använde våra stickade plagg lika mycket oberoende av årstid. Samma sak upptäckte våra kunder under årens lopp, som blev överraskade av hur funktionsenliga plaggen var även under sommaren.

När plagget på vintern fungerar som ett värmande lager är det på sommaren med sina härliga egenskaper absolut det bästa plagget att använda som jacka. Sveriges somrar är inte tropiska, ens när det är exceptionellt varmt, utan på kvällarna behövs ett värmande plagg. En tunt men varmt Alpa-plagg är ultimat för det ändamålet, för att:

  1. Plagg som tar upp lite plats kan enkelt bäras med under en varm dag för att användas senare på kvällen. Våra produkter passar sig väldigt bra för detta, då de inte blir skrynkliga även fast de packas ned snabbt i väskan.
  2. Alpacka andas och absorberar inte lukt, plaggen behöver inte tvättas efter varje användning. Tack vare att de andas känns inte något av våra plagg för varma, om det inte är värmebölja förstås. Under väldigt varmt väder är det av förståeliga skäl bättre att använda tunnare plagg.
  3. Fibrerna avvisar smuts ofattbart väl. Du kan utan att bekymra dig sätta dig i gräset för att njuta av din glass utan att plagget färgas grönt.
  4. Koftan är enkel att ta på och av. När du har ditt plagg med dig kan du vara säker på att du alltid kan känna dig lagom varm i alla lägen.

Här några av våra personliga sommarfavoriter:

Mild

En stilig lång kofta som enkelt kombineras med såväl kjol som byxor. Det lätta stickade mönstret med små hål gör att känslan blir lätt fast stickytan är tät (alltså hållbar). Lär Mirjams reflektioner om Mild under en rekordvarm sommar här!

Drizzle

Vår allra populäraste produkt står upp för sitt rykte året om. Den tunna och unika ytan är lika charmerande från år till år och plaggets funktionalitet kommer verkligen fram under sommaren. Plagget som räcker ungefär ned till halva låret, knapparna och fickorna gör plagget mycket praktiskt. Och vackert.

Luminous

Klassikern Luminous tillverkad i Baby Alpaca-kvalitet känns lyxig och väldigt mjuk mot bar hud. Därför är Luminous det plagg som lockar mest att ta på sig när du bär en somrig ärmlös topp eller ett linne.

Edge

Vi hade våra kunders önskemål som grund när vi tog fram herrkollektionens knapplösa cardigan. Den lanserades under sommarens varmaste dagar och fick ett sanslöst välkommet mottagande. Det knapplösa plagget är enkelt att kombinera med en t-shirt eller skjorta. (Under den senaste tiden har många av våra kvinnliga kunder förälskat sig även i detta plagg. )

Chilly

Stickade klänningar är inte det du tänker på när det kommer till sommarplagg. Alpackaklänning och bara ben är en kombination som inte bara känns utan även ser bra ut.

Silent

En evig klassiker, kort och med knappar vilket gör den ultimat att använda som tunn jacka på kvällen. Silent är ett säkert kort under såväl vinter som sommar. Den tunna stickningen känns inte för varm ens under de varmaste sommardagarna.

Crew Neck lite

Det här plagget måste vi redan nu berömma, även fast vi inte ens fått herrsidans nykomlig hela vägen till webbshopen i detta skede. Om den tjockare varianten av Crew Neck var förra sommaren hit, vad kommer då inte den tunnare modellen i Baby Alpaca-kvalitet att vara? Den tunna prototypmodellen av Crew Neck var det plagg som Lauri (vår marknadsföringsansvarige) hade på sig i stort sett hela förra sommaren.

0 0 votes
Article Rating
Prenumeration
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top