Vårt två månaders äventyr mitt i den sydamerikanska regnskogen och bland dess blånande berg var inte förgäves: vi hittade en sällsynt och spektakulär skatt – alpackans ull.
I bergen, när temperaturen växlade från värme till frost behöll de lokalt inhandlade silkeslena stickade kläderna oss alltid lagom varma. Vi kunde knappt tro att det var sant, att ett sådant fantastiskt material ens existerade.

***

INOM OSS TÄNDES EN LÅGA ATT DELA MED OSS AV DENNA SKATT, OCH VI BESTÄMDE OSS FÖR ATT GÖRA DET SÅ BRA VI BARA KAN.

Vi kombinerar de bästa naturmaterialen, tidlös design och ansvarsfull europeisk tillverkning.

VI TROR PÅ SKANDINAVISK, STILREN OCH TIDLÖS DESIGN.

Våra kläder designas i Finland av vårt team, där bland annat en professionell i kläddesigner ingår. Våra plagg skiljer sig från mängden genom dess unika stickytor.

VI ACCEPTERAR ENDAST DE BÄSTA NATURMATERIALEN.

Långlivade hållbara kläder måste även vara praktiska. Det är av yttersta vikt för oss att kläderna även andas, känns bra på kroppen och tål att användas på riktigt. Garnet, som vi noggrant har valt ut vid våra besök på plats införskaffar vi oss i Alpackornas hemland Peru

ALPAS PRODUKTION ÄR ANSVARSTAGANDE OCH AV HÖGSTA STANDARD.

Vi tillverkar våra mössor i Finland och våra stickade plagg i Litauen, där vår produktionsanläggning har vunnit flera priser. Allt Alpa-stickarbete görs i Finland och Litauen med moderna Stoll-stickmaskiner. Alpas kläder formstickas, de formstickade plaggens sömmar repar sig då inte och vid denna typ av produktion skapas minimalt med spill. Våra materialleverantörer följer de Peruanska myndigheternas bestämmelser om minimala råvarupriser.

 

HEIKKI

Grundare & Verkställande Direktör

 

ILARI

Produktion & International Business

 

LAURI

Marknadsföring & Kommunikation

 

AINOMARIA

Design

 

MIRIAM

Kommunikation och kundservice

 

PETRI

Marknadsföring och kommunikation, Sverige

 

Företag

AlpaFinlandia Oy
Vapaaherrantie 2
40100 JYVÄSKYLÄ, FINLAND
2472300-0 (F-skattnummer i Finland)
info(at)alpaknitwear.se